8 Eylül 2012 Cumartesi

KELEBEKLER VADİSİ - BUTTERFLY VALLEY

Geçen yıl Olimpos ile taçlandırmıştım yaz günlerimin bir haftasını, bu yıl da  Kelebekler Vadisi ile şımarttım kendimi. Bir kısım insan için ceza olabilecek bir yer aslında Kelebekler Vadisi, fakat benim için inanılmaz bir ödül oldu.

Vadiye ulaşım ile başlayayım o halde size anlatmaya. En işe yarar kısımlarından biri bu olacak yazımın. Biz Muğla sınırlarına gidene kadar çok net bir bilgi bir türlü bulamadık çünkü. otobüsle gidiyorsanız Fethiye otogarına bilet alıyorsunuz, uçakla gidiyorsanız Dalaman'a gidiyorsunuz. Dalaman'dan transfer nasıldır bilemiyorum ama Fethiye'den 5 dakikada bir kalkan dolmuşlara binip, kişi başı 5 lira veriyor ve Ölüdeniz'e gidiyorsunuz. Geçtiğiniz yollar tatilin başladığını bas bas bağırıyor. Türkiye'den uzaklardaymış gibi hissetmeye başlıyorsunuz. Dolmuştan indiğinizde şuna benzer bir manzarayla karşılaşıyorsunuz ve içiniz akıp gidiyor bir miktar şimdiden:

Her yer paraşütçülerle dolu. Insanlar cıvıl cıvıl. Su pırıl pırıl her şey mükemmel. Denizi görünce doğanın güzelliğine şaşırıyorsunuz zaten. Dolmuştan inince oralarda kime sorsanız söyleyecek yerlerden Kelebekler Vadisine giden teknenin kalktığı yeri. Teknenin ücreti 20 TL. Vadide kaldığınız süre boyunca istediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz. Gün içinde Ölüdeniz tarafındaki yerleri de gezmek isteyenler için hoş bir bilgi. Çünkü kimse söylemiyor orada böyle bir bilgiyi.

Yaklaşık 20 dakikalık bir tekne yolculuğunun ardından vadi çıkıyor karşınıza. Girişinizi yapıyorsunuz ve işte başlıyor artık unutamayacağınız bir tatil. Kahvaltı ve akşam yemeği dahil fiyatlar çadır boyutuna ya da bungalovda kalmanıza göre 40 - 50 - 60 TL diye değişiyor. Ben küçük çadırda kalmanızı tavsiye ederim çünkü çadır içinde geçireceğiniz 5 dakika bile olmayacak muhtemelen. Dolap gibi kullandık biz çadırımızı.

Geceleri de sahilde şezlongların üzerine attığınız yatakta inanılmaz bir yıldız görüntüsünün altında uyuyorsunuz. Tamamen doğanın içinde, denizden 3 metre kadar uzakta başınızı kaldırıp baktığınızda var olan bütün yıldızları görüyormuşsunuz gibi hissettiren bir görüntü... Daha fazlasını isteyemiyor insan. Yaşayabileceğim en güzel şeyi yaşadım orada sanki.

Gündüzleri yapacak çok fazla şey yok. bir diving center var. Biz dalmadık ama duyduğumca fiyatı 60 TL'den başlıyor. Deniz canlısı çeşitliliğinin de olduğu söyleniyor.

bunun dışında 950 metrelik bir yürüyüş yolu ve zor olmayan bir kaya tırmanışından sonra buzzz gibi su akan küçük (kışın küçük müdür bilemiyorum) bir şelaleye ulaşıyorsunuz. Kesinlikle gidilmeli. Cesaretiniz varsa biraz daha zorlu bir tırmanışın ardından daha büyük bir şelale de var. Bir de yakınlarda Faralya Köyü var. Ben çıkmadım nasıl bir yer bilmiyorum ama oraya çıkan insanlar da var. Tabela ile yol gösteriliyor zaten.

Bunu dışında işletmenin yemek yemelik oturmalık bir yeri var. Üstünüzde kocaman üzümleri olan bir asma var. Hamaklarda keyif çatabilir, çeşitli oyunlar oynayabilir, insanlarla tanışıp muhabbet edebilirsiniz burada.

Bir de Rock Bar var. Rock denmesinin sebebi müzikler değil kayanın üstünde olması. Çeşit çeşit müzikler çalıyor. Oraya da bir göz atmakta fayda var.

Son olarak da içki fiyatları hiç uçuk değil. Şişe bira -markasına göre değişiyor- ortalama 7 TL.

Doğayla kaynaşık, hoşsohbet insanlarla tanışabileceğiniz fiyatları da ortalama olan güzel bir tatil yapmak isteyenler mutlaka bir uğramalılar bu vadiye. Diyeceklerim şimdilik bunlar. Keyfini sürün.

1 yorum:

  1. yazdığınız yorum hakkında yasal işlem bşlattım bilginize...

    YanıtlaSil